085- 303 71 91 contact@talentizer.eu

Ageeth van der Velden, Coretalents-analist, -studiekeuzeexpert, -trainer, -examinator, loopbaanbegeleider

Ik ben Talentizer gestart uit overtuiging. De overtuiging dat het herkennen, erkennen en toepassen van talent essentieel is voor individuen en organisaties. En hiermee bedoel ik niet waar je goed in bent, maar wat echt van nature bij je past en energie geeft. Dat je daar ver vanaf kan raken en grote gevolgen kan hebben, heb ik zelf ondervonden.

Al jaren had ik goed betaalde banen, die mij onvoldoende voldoening gaven. Met name de laatste jaren moest ik mij, bij wijze van spreken, dag in dag uit naar mijn werk slepen. Ik was continue moe. Doodmoe. Iedere avond plofte ik uitgeput op de bank en deed helemaal niets. Ik ging vroeg naar bed, sliep meestal slecht en kwam er weer net zo moe uit als ik er was ingegaan. In september 2015 was de koek op. Het leek mij wel een goed idee om een soort van apk-keuring te laten uitvoeren en bezocht hiervoor een orthomoleculaire geneeskundige. Met de juiste voeding zou ik vast meer energie krijgen. Toen de uitslag van het onderzoek werd verteld, kreeg ik de schrik van mijn leven: “Je hebt al langere tijd (en dan spreek ik niet over enkele maanden) geen reserves meer, je leeft puur op wilskracht”. Mijn lichaam was totaal verzuurd, diverse organen waren geïnfecteerd en werkten niet goed meer en mijn bijnieren waren uitgeput. Oorzaak: langdurige stress. “Je hebt een bijna burn-out”, was de boodschap.
In die periode kwam de kerntalentenmethode op mijn pad. Ik had hiervan nog nooit gehoord en werd nieuwsgierig. Hoewel ik eerst wat sceptisch was en het wel een grote investering vond, won mijn nieuwsgierigheid het en heb ik kerntalentenanalyse laten uitvoeren. Vanaf het begin was ik onder de indruk van de professionaliteit en de gedegenheid van deze analyse. Dit was geen standaardtestje maar 100% individueel maatwerk! De uitkomst heeft mijn leven veranderd. Ik weet nu dat ik over veel sterke kerntalenten beschik en dat ik daarom zoveel wil. Dat het mij juist heel veel energie geeft als ik die kerntalenten mag inzetten. Ik weet ook dat ik geen bijna burn out had. Er was overduidelijk sprake van een bore out, doordat ik mijn sterke kerntalenten onvoldoende kwijt kon en ik in een organisatiecultuur werkte die niet bij mij paste. Ik weet ook dat ik in veel dingen geïnteresseerd ben, vooral in mensen en wat hen beweegt. Dat ik mensen verder wil helpen. Dat daar mijn passie ligt én mijn talent. Mijn enthousiasme over en rotsvaste vertrouwen in de kerntalentenmethode in combinatie met mijn sterke kerntalenten hebben mij de keuze doen maken om hiermee zelf mensen verder te helpen. En dat doe ik nu sinds 2016 samen met Jacco Stolker, eveneens Coretalents-analist.

 

Jacco Stolker, Coretalents-analist, -examinator, -trainer, ondernemerscoach, loopbaanadviseur

Ik combineer ruim 30 jaar ervaring als leider, ondernemer en trainer/docent in een nationale en internationale omgeving. Centraal thema in mijn carrière is en blijft de mens. De menselijke factor is beslissend voor het succes van ondernemingen, voor het succes van teams en van startups. Mensen kunnen bergen verzetten wanneer hun talenten worden benut en in hun behoeften wordt voorzien. De andere kant is echter vaak veel te veel realiteit: onbenut menselijk potentieel en mensen die werk doen dat totaal niet bij ze past. Werk wordt een last in plaats van een lust en langzaam branden mensen op met alle gevolgen van dien.

Toen ik kennis maakte met de kerntalentenmethode, was ik diep onder de indruk.  Het was als het ware een kennismaking met mezelf. Ik kreeg bevestiging van talenten waarvan ik wist dat ik ze had, kreeg inzichten in mezelf en vond antwoorden op vragen die me al jaren bezighielden.

Een van de eyeopeners die ik kreeg had betrekking op mijn creativiteit. Vroeger op school vond ik tekenen en handarbeid vreselijk. Ik speelde thuis wel graag met lego en knutselde met modelvliegtuigen. Als volwassene kan ik zeggen dat ik twee linkerhanden heb. Dus op de vraag of ik creatief was, antwoorde ik steevast ‘Nee’.

Totdat ik de uitslag van mijn kerntalentenanalyse kreeg. Het werd me duidelijk dat ik de KernTalenten ‘Nuttige creativiteit’ en ‘Mentale creativiteit’ beide sterk heb. Ik begreep dat creativiteit veel breder is dan tekenen of klussen. Waar mijn interesse in innovatie vandaan kwam werd me nu ook duidelijk. Door dit inzicht ben ik deze KernTalenten bewust in gaan zetten en verder gaan ontwikkelen. Op basis van de uitslag van mijn kerntalentenconstellatie heb ik keuzes gemaakt waarvoor ik tot de dag van vandaag nog steeds dankbaar ben.

Binnen Talentzer richt ik me op het adviseren van organisaties over de toepassing van de KernTalentenmethode.
Concreet betekent dit dat ik me richt op:

  • kerntalenten en teams en teamcoaching
  • kerntalenten en het herkennen en benutten van diversiteit
  • kerntalenten en het potentieel binnen organisaties
  • loopbaanadvies op basis van kerntalenten
  • kerntalenten en leiderschap
  • Startup talent

Wij denken graag met je mee of en wat wij voor jou kunnen betekenen. Vul het onderstaande in of bel ons 085 303 71 91.

6 + 3 =